Đề thi nói tiếng anh lớp 7 học kì 2

     

Tài liệu cỗ đề thi giờ đồng hồ Anh lớp 7 thân học kì 2 tp hcm (5 đề) năm học tập 2021 - 2022 bao gồm 5 đề thi tổng thích hợp từ đề thi môn tiếng Anh 7 của những trường thcs trên toàn quốc đã được soạn đáp án cụ thể giúp học sinh ôn luyện nhằm đạt điểm cao trong bài xích thi học kì 2 tiếng đồng hồ Anh lớp 7. Mời chúng ta cùng đón xem:


Bộ đề thi Tiếng Anh lớp 7 thân học kì 2 TP.HCM

Phòng giáo dục đào tạo và Đào tạo nên .....

Bạn đang xem: đề thi nói tiếng anh lớp 7 học kì 2

Đề khảo sát chất lượng Học kì 2

Năm học 2021 - 2022

Môn: Tiếng Anh 7

Thời gian có tác dụng bài: 60 phút

(Đề số 1)

I. Choose the word or phrase that best fits the blank space in each sentence

1. Minh is a _____________________ soccer player.

A. Skill

B. Skillfully

C. Skillful

D. Skilling

2. A recent survey of teenagers in the USA had a ________________________ result.

A. Surprise

B. Surprisingly

C. Khổng lồ surprise

D. Surprising

3. Don’t play soccer in the street. It’s very_________________________.

A. Careful

B. Protected

C. Dangerous

D. Important

4. Are you scared __________________ seeing the dentist?

A. Of

B. In

C. At

D. From

5. He has an awful ____________________ . His tooth hurts.

A. Headache

B. Toothache

C. Stomachache

D. Earache

6. These medicines __________________ the symptoms.

A. Prevented

B. Relieved

C. Protected

D. Received

7. I have a toothache because I ate too many _______________________

A. Vegetables

B. Milk

C. Sweets

D. Meat

8. You _________________brush your teeth three times a day.

A. Want

B. Don’t

C. Should

D. May

9. “Would you lượt thích to see a movie tonight?" “_______”

A. I"d love to

B. Yes, I can

C. No, it isn"t

D. My aunt & uncle don"t lượt thích it

10. __________ you open the door for me, please ? - OK

A. Would

B. Should

C. Do

D. Are

11. Hoa and her aunt stopped at a ______________________ lớn buy some oranges.

A. Meat stall

B. Vegetable stall

C. Fish stall

D. Fruit stall

12. Hoa doesn’t like durians & I ____________________ either.

A. Don’t

B. Doesn’t

C. Do

D. Does

II. Read the signs and choose the best answer

III. Supply the correct forms of the words in parentheses

15. He plays soccer very_____________________. (good)

16. Lan was absent from class because of her _____________________. (sick)

17. I have an _________________ with my doctor at 5 p.m. (appoint)

18. You should brush your teeth _________________________(regular)

19. The vegetables are very ______________________ (dirt)

20. You should vày your homework ____________________ (careful)

21. She never__________________ unhealthy food. (touch)

22. Mrs. Van ’s daughter is having a ___________________check – up. (medicine)

IV. Read the passage then vì the tasks below

There is only one disease called common: the common cold. Every year, millions of people catch it. When people catch a common cold, they feel unpleasant because nobody knows a cure. At the drugstore, there are usually shelves with cold ‘cures’. These medicines don’t cure a cold, but they relieve the symptoms. Whatever people do, their cold will last for a few days và then disappear.

* Decide if the statements are True or False

23. Every year, only a few people catch the common cold.

24. It is very unpleasant when people catch the cold.

25. Cold ‘cures’ relieve the symptoms of the cold.

26. Whatever people do, the cold will disappear in one day.

* Choose the word or phrase that best fits the blank space in each sentence

27. When people catch a common cold, they ____________ unpleasant because nobody knows a cure.

A. Don’t

B. Felt

C. Feel

D. Makes

28. These medicines don’t cure a cold, but they _____________ the symptoms.

A. Relieve

B. Relieves

C. Relieved

D. To relieve

V. Rearrange the words in the correct order of a complete sentence

29. Will spend / in France. / I / Next year / my holiday / for two weeks /

Next year, ______________________________________________

30. On them / from the farm . / often have / Vegetables / dirt /

Vegetables_______________________________________________

VI. Read the text & choose the suitable word or phrase (A, B, C or D) for each blank space

At my school there are (31)_________ sports activities but I only take part (32)___________ one club called "Walking For Fun" or WFF. Last year there was a district (33)________________ competition for school children and my school team won the first prize. Everybody was (34) ________ happy và wished to keep this activity, therefore, we organized this club. The number of (35)___________________ increases every week. The regular activity of the club is a 5 km walk khổng lồ the beach on Sunday morning. Another activity is a walk-to-school day (or WTS day). Members living near school volunteer to lớn take a walk instead of taking motorbike or bicycle trips every Wednesday. Walking is a fun, easy & (36)________________ activity, & people of all ages và abilities can enjoy it.

31.

A. Same

B. Easy

C. Different

D. Dificult

32.

A. On

B. In

C. At

D. Of

33.

A. Walking

B. Lớn walk

C. Walk

D. Walked

34.

A. And

B. Too

C. So

D. But

35.

A. Participation

B. Participants

C. Participate

D. Participating

36.

A. Helpful

B. Expensive

C. Happy

D. Inexpensive

VII. Rewrite the second sentence so that it has a similar meaning khổng lồ the first

37. She is 50 kilos.

Her _______________________________________________________________

38. We should wash the vegetables carefully.

We ought ___________________________________________________________

39. Eating plenty of fruit and vegetables is good.

It’s good____________________________________________________________

40. Remember to take morning exercises every day.

Don’t_______________________________________________________________

*

ĐÁP ÁN

I.

1. C 2. D 3. C 4. A

5. B 6. B 7. C 8. C

9. A 10. A 11. D 12. A

II.

13. C 14. B

III.

15. Well

16. Sickness

17. Appointment

18. Regularly

19. Dirty

20. Carefully

21. Touches

22. Medical

IV.

23. False 24. True

25. True 26. False

27. C. Feel 28. A. Relieve

V.

29. Next year I will spend my holiday for in France 2 weeks.

30. Vegetables often have dirt on them from the farm.

VI.

31. C 32. B 33. A

34. C 35. B 36. D

VII.

37. Her weight is 50 kilos.

38. We ought khổng lồ wash the vegetables carefully.

39. It’s good to lớn eat plenty of fruit and vegetables.

40. Don’t forget khổng lồ take morning exercises every day.

Bộ đề thi Tiếng Anh lớp 7 thân học kì 2 TP.HCM

Phòng giáo dục đào tạo và Đào tạo ra .....

Đề khảo sát quality Học kì 2

Năm học 2021 - 2022

Môn: Tiếng Anh 7

Thời gian làm cho bài: 60 phút

(Đề số 2)

I – Listen & circle the best anwer to lớn complete the dialogue 1.5 marks

Listening test: Listen to lớn the conversation between Dr Lai và Hoa, listen và circle A, B, C or D lớn complete the conversation. You will listen twice, now you listen.

Doctor: I want (1) you a few questions before I start, Hoa old are you?Hoa: Fourteen.Doctor: and your (2) is one meter 50 centimeters?Hoa: No. I think I’m (3) . The nurse measured me.Doctor: Oh. How tall are you?Hoa: One meter 45 centimeters.Doctor: I (4) the nurse to kiểm tra your height again. How (5) are you?Hoa: I think I’m 42 kilos.Doctor: No. It (6) on your size that you’re 40 kilos.

1

A. Ask

B. Lớn ask

C. Asking

D. For asking

2

A. Weight

B. Age

C. Height

D. Length

3

A. Shorter

B. Taller

C. Higher

D. Heavier

4

A. Ask

B. Asked

C. Am asking

D. Will ask

5

A. Old

B. Heavy

C. Long

D. Weight

6

A. Says

B. Speaks

C. Tells

D. Talk

II- chọn câu vấn đáp đúng. 1.5 marks

1............... Is the red skirt? - 50,000 dong.

A.How much

B.How far

C.How wide

D.How tall

2.What ................. You bởi days ago?

A.did

B.were

C. Are

D.do

3.Hoa is learning ............... A sewing machine.

A.using

B.use

C.about using

D.how to use

4. We ................. To lớn the zoo last Sunday.

A. Went

B.are going

C.go

D.will go

5. What are the ............. Of the common cold?

A.signs

B.symptoms

C.warnings

D.work

6.What’s your ..............? – 40 kilos

A.weight

B.height

C.tall

D.heavy

III- Nối thắc mắc ở cột A với câu vấn đáp ở cột B. 1 mark

IV- phân tách động từ vào ngoặc cho thích hợp: 2 marks

1. Bố (make) ........................... A pencil case for his sister yesterday.

2. Phái mạnh (not do) ........................ His homework last night.

3. Lan & Hoa (buy) .......................... Some new clothes tomorrow.

4. What time …….... You (go) ……..…..to bed last night? - At 10 o’clock.

V – sắp xếp những từ thành câu trả chỉnh. 1.5 marks

1. / about her vacation / in / I / with Liz Robinson / Nha Trang./ talked /

2. /your aunt / I / a letter / received / from /last week./

3. / your mouth, / Would / please? /you / xuất hiện /

VI- Reading: Đọc đoạn văn sau và trả lời câu hỏi. 2 marks

On the way home yesterday Mai caught in the rain. She had a bad cold. She coughed và sneezed a lot. She had lớn stay in bed all day. The doctor took her temperature và gave her some medicines. Her mother was beside her all the time lớn take care of her.

1. What happened to Mai on the way trang chủ yesterday?

2. Why did she have lớn stay in bed?

3. Who took her temperature?

4. Who was always beside her to lớn take care of her?

VII- Writing: Dùng các từ nhắc nhở sau viết thành câu hoàn hảo về những việc bạn Hằng đã làm cho ngày hôm qua. 0.5 mark

Yesterday/ be/Sunday. I /have/ day off. I /get up early because I visit/ grandmother in Ha Noi with/ father/ mother. We/have/ happy day.

Bộ đề thi Tiếng Anh lớp 7 thân học kì 2 TP.HCM

Phòng giáo dục đào tạo và Đào chế tạo .....

Đề khảo sát quality Học kì 2

Năm học 2021 - 2022

Môn: Tiếng Anh 7

Thời gian làm cho bài: 60 phút

(Đề số 3)

I. Listening

Part 1: Listen lớn the recording & circle the appropriate answer A, B or C

1. Where is Sue?

A. In the kitchen.

B. She is watching TV.

C. In the garden.

2. Where is the baby?

A. In the bed.

B. In the living room.

Xem thêm: Cám Ơn Đời Mỗi Sớm Mai Thức Dậy Ta Có Thêm Ngày Nữa Để Yêu Thương Tiếng Anh

C. In the garden.

3. Which girl is Kim?

A. With red dress.

B. With yellow T-Shirt và blue skirt.

C. With yellow skirt.

4. What does Nick want for his birthday?

A. Books

B. Toys

C. A new computer.

Part 2. Listen then fill in each numbered blank with ONE suitable word or number. There are two examples.

0. What is Mary’s brother’s name? ________TOM__________

00. How old is he? __________5____________

1. What is Ben’s grandma’s name? _______________

2. How old is Tony’s bird? _______________

3. How many rooms are there in Mary’s house? _______________

4. How many lessons does Anna have in the morning? _______________

II. Choose the word which is pronounced differently from the others

1.

A. What

B. Who

C. Where

D. When

2.

A. Great

B. Beautiful

C. Teacher

D. Means

3.

A. Wet

B. Better

C. Rest

D. Pretty

4.

A. Party

B. Lovely

C. Sky

D. Empty

III. Choose the correct word or phrase to fill in each of the following sentences

1. Her parents still live there ................ Her grandparents.

A. For

B. At

C. With

D. On

2. Lan is ............ Than Hoa

A. Tallest

B. Tall

C. Taller

D. More tall

3. ............... Bởi vì you live?

A. Who

B. What

C. Which

D. Where

4. .................. Are you talking to?

A. Who

B. What

C. Which

D. Where

5. What ................. Your telephone number?

A. Is

B. Are

C. Does

D. Do

IV. Supply the correct tense of verbs in the brackets

1. Why don’t we (play)……………….. Volleyball on Sunday morning?

2. He ( go)………………. Swimming three times a week.

3. Nam enjoys (collect)………………….. Stamps in his không tính tiền time.

4. Would you like (listen)…………. To music?

V. Fill in the gaps

study class different our

At school, we study many things. In literature class, we learn about books & write essays. In history class, we study past and present events in Viet Nam & around the world. In Geography class, we study (1)……………… countries và their people. In Physics (2)……………….., we learn about how things work. In Language class, we (3)……………..English. We study many other things such as Music, sports & Art . We enjoy all (4)…………………….. Class.

VI. Read the text answer the questions

Nhi is a student at quang quẻ Trung School. She is in grade 7. She goes to school six days a week. From Monday lớn Saturday .Classes always begin at seven o’clock và end at a quarter past eleven. At school she learns a lot of different things. She learns how khổng lồ repair household appliances in her Electronics class. Nhi thinks Electronics is difficult. She is not very good at fixing things. She studies how things works in Physics. She is very interested in dong experiments. This is her favorite class. In her free time, she learns lớn play the piano. She always goes to her art club after school. She likes it very much although she is not good at drawing.

1. What does Nhi do?

2. How often does she go khổng lồ school?

3. What time vì chưng her classes start & finish?

4. What does she study in Physics class?

VII. Rewrite these sentences

1. Why don’t we go to lớn the cafeteria?

=> Let’s………………………………………………………………………….

2. When is your birthday?

=> What………………………….………………………………………………

3. She is a beautiful girl !

=> What a …….………………………………………………………………….

4. The black car is cheaper than the red car.

=> The red oto .....................................................................................................

VIII. Write about the activities you vì chưng at recess (40-60 words)

*

Bộ đề thi Tiếng Anh lớp 7 thân học kì 2 TP.HCM

Phòng giáo dục và Đào tạo .....

Đề khảo sát unique Học kì 2

Năm học tập 2021 - 2022

Môn: Tiếng Anh 7

Thời gian có tác dụng bài: 45 phút

(Đề số 4)

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently. (0.5 pt)

1.

A. Allergy

B. Atmosphere

C. Teenager

D. Calorie

2.

A. Teeth

B. Engineer

C. Street

D. Greeting

3.

A. Fear

B. Earn

C. Hear

D. Clear

4.

A. Community

B. Happy

C. Itchy

D. By

5.

A. Compose

B. Hot

C. Lot

D. Cottage

II. Choose the best option marked A, B, C or D lớn complete each sentence. (1,0 pt)

1. The room smells bad. Somebody ________ in here.

A. Smoked

B. Smoke

C. Is smoke

D. Is smoking

2. These people live in the mountains, _________ they have a lot of fresh air.

A. So

B. Because

C. But

D. Or

3. Is there ________ orange juice in the fridge?

A. An

B. A

C. Any

D. Some

4. She loves ________ flowers và putting them into different vases.

A. Buy

B. Buying

C. Lớn buy

D. Bought

III. Read the passage carefully then decide whether the following statements are true (T) or false (F). (1.0 pt)

Nam likes sugar và sweet things. He often has an ice-cream & a chocolate cake after meals, but he only cleans his teeth once a day. He doesn’t lượt thích going to the dentist. Yesterday, nam giới went to see the dentist because he had a terrible toothache. The dentist filled his tooth & gave him some medicine. He also asked phái nam many questions about his food. The dentist told him not eat too much sugar và he should brush his teeth after meals.

1. Nam giới often has apples after meals.

2. He only cleans his teeth once a day.

3. Nam giới went to lớn see the dentist because he has a headache.

4. The dentist filled his tooth and gave him some medicine.

IV. Read the passage carefully then answer the questions below. (2.0 pts)

The Temple of Literature is about 10 minutes away from Hoan Kiem lake. It was constructed in 1070 under Ly Thanh Tong"s dynasty, first khổng lồ honor Confucius and nowadays to lớn celebrate the doctorates and high rank scholars of Vietnam. In 1076, King Ly Nhan Tong continued the work & built Quoc Tu Giam as the first university of Vietnam. There are 82 Doctor"s stone tablets in total, with names & origins of 1307 doctors, corresponding lớn 82 examination courses from 1442 to lớn 1779. If you visit the Temple at the beginning of the year or in May, you will catch sights of numerous students who come và rub the tortoise head. Such an act is believed to bring them luck to lớn pass the test.

1. When was the Temple of Literature constructed?

2. Who built Quoc Tu Giam?

3. How many Doctor"s stone tablets are there in total?

4. Have you ever visited Quoc Tu Giam?

V. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to lớn the first one. (1pt)

1. They stopped & found a shelter because it rained heavily. ( because of)

2. Mr. Thanh left for work in spite of the strong wind. ( although)

3. The girl is so beautiful that many boys run after her.( such … that)

4. Long always gets good marks because he is very hard- working & clever. ( so)

II. Complete sentences from the words given. (1 pt)

1. We/ already/ ask/ people/ donate/ books / clothes / children.

2. I / not like/ eat/ junk food / because / it / not be / good / my health/.

Bộ đề thi Tiếng Anh lớp 7 thân học kì 2 TP.HCM

Phòng giáo dục và Đào chế tạo ra .....

Đề khảo sát unique Học kì 2

Năm học 2021 - 2022

Môn: Tiếng Anh 7

Thời gian có tác dụng bài: 60 phút

(Đề số 5)

I. Phonetics: Odd one out (1 point)

1.

A . Calorie

B. Musical

C. Cinema

D. Community

2.

A. Cinema

B. Comic

C. Cake

D. Cool

3.

A. Cough

B. Laugh

C. Enough

D. High

4.

A. Knocked

B. Needed

C. Founded

D. Wanted

II. Complete the sentences with appropriate hobbies. (1 point)

1. If you like playing monopoly or chess, your hobby is………………..

2. If you always buy flowers and put them in a vase, your hobby is ………………..

3. If you enjoy being outdoors with the trees & flowers, you lượt thích planting the trees & vegetables, your hobby is ………………..

4. If you love the sweet melodies and Ngoc’s song, your hobby is ………………..

III. Complete the sentences with the words given (1point)

& because but or

1. Don’t read in bed ………………..….it is harmful for your eyes.

2. The Japanese eat a lot of rice ,………..…they eat lots of fish ,too

3. I want lớn eat some food, ……………….I have a sore throat

4. You can go & see the doctor, …………..You can go khổng lồ bed now và rest

IV. Supply the correct tenses of the verbs in brackets

1. My brother ( collect)…………………………… stamp when he was a child .

2. I enjoy fishing because it (be)……..…………interesting.

3. …………………..you (finish)…………………your homework yet?

4. Don’t worry we (go) …………………..swimming with you tomorrow.

V. Read and complete the passage

We need calories or (1)…………………..to vì the things every day. For example, when we walk to lớn school or (2) ………………..a bike to school we spend a certain amount of (3)………….and even when we sleep, we also use them. But how many calorie should we (4) ………………a day to lớn stay in shape? It’s difficult (5)…………………..us to calculate. If people want to lớn keep (6) …………….., they should remember that everyone should have between 1600 and 2500 calories a day.

1.

A. Food

B. Energy

C. Drink

2.

A. Ride

B. Come

C. Drive

3.

A. Things

B. Food

C. Calories

4.

A. Do

B. Spend

C. Have

5.

A. For

B. With

C. In

6.

A. Health

B. Fit

C. Active

VI. Rewrite the sentences, so that their meaning stays the same ,using the beginning (1point)

1. Her hobby is raising money for the poor.

Xem thêm: Ven Là Gì? Nước Gia Ven Là Gì ? Nước Gia Công Dụng Của Javel Trong Đời Sống

→ She enjoys……………………………………………………………………..

2. Because he was tired, he went lớn bed early

→ He ……………………….., so ………………………………………………